Relationscoaching

Relationscoaching

En egen del av Strongminds coachingprogram är relationscoachingen. Här kan ni som par få coaching av både Paula och Henric. Vi möts i ett tryggt space och jobbar tillsammans med de utmaningar och möjligheter som ni står inför just nu. Vi möts tillsammans men under resans gång kan även enskild coaching bli aktuellt om behov av detta uppstår och/eller om vi bedömer att det är nödvändigt för fortsatt utveckling i relationen.

Varför anlita relationscoacher?

Relationer är en stor och viktig del av våra liv. Kärleksrelationen är den relation som har störst inverkan på vårt mående och där spelas ofta upp scener som aldrig skulle kunna hända i några av våra andra relationer. Vad beror det på ? I kärleksrelationen blir vi sårbara och ofta kommer våra anknytningsmönster fram när vi speglas av en annan människa som står oss nära. Anknytningsmönstrena sätts tidigt i våra liv och handlar om hur relationerna till de som varit våra primära personer, för många är det mamma och pappa men det kan även vara andra vuxna som tagit hand om oss tidigt i livet, har sett ut. Om vi utvecklat en trygg anknytning har våra primära behov varit i stort sett tillgodosedda under våra första levnadsår och vi får ofta en mer avslappnad syn på relationer. En otrygg anknytning som kan uppstå av många olika anledningar under våra första levnadsår gör oss mer vilsna och osäkra i nära relationer. Man uppskattar att mer än 60% av befolkningen idag har en otrygg anknytning och den siffran stiger med varje generation då detta ofta går i arv om ingen bryter det. Givetvis finns det andra saker som påverkar en relation mer än anknytning men vi ser att detta ofta ligger i botten och att behovet av att förstå sig själv och den andra är väldigt stort. När du förstår dina mönster blir det enklare att förändra dem och jobba på att få den relation du längtar efter. I parcoachingen handlar mycket om att skapa ett tryggt rum där du och din partner kan våga vara autentiska och sårbara med varandra.

Hur går det till?

Vi möts digitalt och inleder vår kontakt med en konsultation som är gratis. Här går vi igenom nuläget i er relation och vilket som är ert önskade läge. Strongmind kommer sedan med ett förslag på upplägg och det vanliga är att vi ses 1 gång varannan vecka och att varje möte är 60 min långt. De flesta par behöver tid att jobba med sin relation och vi skulle säga att detta sällan är en “quickfix” utan engagemanget behöver sträcka sig över en tid. Ibland kan vi se ett behov av att pausa coachingen en period och sedan återuppta den om det är många nya saker som behöver bearbetas och landa i relationen.